De rubberindustrie kent geen eigen beroepsopleiding, maar is wel onderdeel van het curriculum in opleidingen als Polymeertechniek en Materiaaltechniek. Ook zijn er specifieke cursussen:

Aanbieder

Naam cursus

Omschrijving

Universiteit Twente

Cursus: Extrusiecursus

Omschrijving:
De cursus biedt een helder inzicht in de fysische achtergronden van extrusie, de varianten op het proces, en de problemen die zich in de praktijk kunnen voordoen. Onontbeerlijk voor iedereen die zich bezighoudt met de technische aspecten van kunststofverwerking of de ontwikkeling van kunststofproducten.

Universiteit Twente

Cursus: Rubber Technology Course (Engels)

Omschrijving:
Aan bod komen Elastomeren, Toevoegingen, Processen, Producten en Recycling: de toepassing in bedrijfssituaties. De cursus is bestemd voor ingenieurs in de rubberindustrie, producenten en afnemers.

ERT

Cursus: Verschillende cursussen op het gebied van rubber

Omschrijving:
Er zijn cursussen in alle soorten en maten: theorie en praktijk, open inschrijving bij ERT of op locatie. Er zijn cursussen voor alle doelgroepen, van nieuwkomers binnen de rubberverwerkende industrie tot experts.

ERT

Cursus: Inleiding Rubbertechniek (2 dagen)

Omschrijving:
Kennis maken met de verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen, grondstoffen, verwerkingstechnieken en toepassingen op een niveau geschikt voor nieuwkomers binnen de rubberverwerkende industrie.

ERT

Cursus: Hands-on Cursus Inleiding Rubbertechniek (3 dagen)

Omschrijving:
Een combinatie van een theoretische introductie in de rubberwereld, met hands-on mixen, vulkaniseren en het testen van zelfgeproduceerde compounds, om kennis te maken met verschillende rubbersoorten, hun eigenschappen, grondstoffen, verwerkingstechnieken en toepassingen op een niveau geschikt voor nieuwkomers binnen de rubberverwerkende industrie.

ERT

Cursus: Eigenschappen en Testen van Rubber

Omschrijving:
Meer inzicht in de eigenschappen van rubber en het testen van deze eigenschappen, op een niveau geschikt voor inkopers en verkopers van rubberproducten, laboratoriummedewerkers, constructeurs, ontwerpers, onderhoudstechnici etc.

ERT

Cursus: Rubber in afdichtingen (1 dag)

Omschrijving:
Meer inzicht geven in de toepassing van rubber in afdichtingen, op een niveau geschikt voor inkopers en verkopers, constructeurs, ontwerpers, onderhoudstechnici etc.

ERT

Cursus: Seminar FEA voor het ontwerp van rubberproducten (2 dagen, Engels)

Omschrijving:
Eindige elementen analyse voor het ontwerp van rubberproducten. Presentaties, demonstraties en praktijktraining, bedoeld voor rubberchemici en –technologen, product- en materiaalengineers, ontwikkelaars en constructeurs in bedrijven die rubber componenten en delen gebruiken.

ERT

Cursus: Computational Design of Rubber Products (2 days, English)

Omschrijving:
Rubber materials, rubber behaviour and testing, designed for rubber chemists, rubber technologists, design engineers, product and material engineers etc.

ERT

Cursus: Maatwerk Cursussen

Omschrijving:
Lesprogramma op maat, wat inspeelt op de behoeften van de klant.