Wie is Gradient Compounds

Wij zijn een servicegericht bedrijf dat uw gecrosslinkte materiaal, wat nu niet hergebruikt kan worden, bewerkt tot een ge-decrosslinkte masterbatch.

Uw gecrosslinkte rejects, snij-afval en klantenreturns, kunnen naar specificatie door ons worden verzameld, bewerkt en verpakt, waarna deze materialen naar u terug worden gestuurd, klaar om direct te worden ingemengd in uw masterbatch of compound. Dit biedt de mogelijkheid om uw eigen materiaal opnieuw als masterbatch te gebruiken in uw productieproces.

Dit zorgt voor significante besparingen in materiaal-, energie- en afvalkosten. Het levert verder een positieve bijdrage aan het milieu en aan de circulaire economie.

Wij verzekeren volledige traceerbaarheid en kwaliteitsgarantie in het volledige proces.


Wat doet Gradient Compounds

Ons proces behoudt de technische kwaliteiten van het materiaal en bewerkt ze tot vloeiende masterbatches. Wij voegen geen chemicali├źn toe.


Waar is Gradient Compounds sterk in

Door de materialen bloot te stellen aan een aantal hoge stressgebieden met gepatenteerde geometrische structuren in een continu bewerkingsproces, worden de crosslinks gecontroleerd verbroken.

Door de materialen vervolgens bloot te stellen aan andere stressgebieden wordt Compound Mastication (CM) gebruikt om het materiaal te homogeniseren en samen te voegen tot een extrudatiestrip of materiaal in pellet vorm.

Gedurende het proces zorgen we ervoor dat het materiaal wordt blootgesteld aan een minimale hoeveelheid benodigde energie en dat de materiaaltemperatuur niet hoger wordt dan 100┬░C. Dit zorgt ervoor dat het materiaal zo min mogelijk thermische en energetische stress ondervindt om zo degradatie van het materiaal te voorkomen en de oorspronkelijke kwaliteit te behouden.


logo

Franciscusweg 28C
1216 SK Hilversum
035 303 03 70
info@gradientcompounds.com
www.gradientcompounds.com