Wie is Parc Active Rubber

Parc Active Rubber BV is een jong innovatief bedrijf dat zich richt op duurzame oplossingen voor het circulair recyclen van end of life technische rubberproducten.

Parc Active Rubber BV is een samenwerking tussen PARC BV, bijna 20 jaar wereldwijd actief op het gebied van reparatie en onderhoud van rubberproducten en Active Rubber Group BV, sinds 2016 actief in onderzoek naar het mechanisch recyclen van technisch rubberproducten.


Wat doet Parc Active Rubber

Parc Active Rubber recyclet end of life rubberproducten zoals tracks en maakt daarvan duurzaam rubber poeder (WRP) dat weer als grondstof dient voor de fabricage van nieuwe rubberproducten.

Door ons unieke recyclingproces, zijn wij erin geslaagd om op een economisch verantwoorde manier rubber tracks te recyclen tot een hoogwaardig rubberpoeder dat volledig hergebruikt kan worden.

Hoogwaardig hergebruik van rubber vermindert CO2 uitstoot, voorkomt milieuverontreiniging en ondervangt daarnaast de groeiende behoefte naar rubber als grondstof.


Waar is Parc Active Rubber sterk in

Parc Active Rubber beschikt overeen uniek proces, waarbij door middel van hogedruk waterjetten het rubber van end of life rubberproducten (zoals tracks) van het staal wordt gespoten en na drogen in poedervorm voor afname wordt aangeboden.
Het door ons gerecyclede materiaal wordt volledig hergebruikt inclusief het staal en de vezels. Het rubber poeder is grondstof voor nieuwe rubberproducten.


logo

Bedrijvenstraat 4-3
4283 JH Giessen
0183 521 005
info@parubber.com
www.parcactiverubber.com