Wie is Trelleborg

Al meer dan honderdveertig jaar is Trelleborg Ridderkerk B.V. toonaangevend op het gebied van technische rubberproducten voor de meest uiteenlopende toepassingen. Een specialisme, dat verder gaat dan het produceren van producten alleen.

De experts van Trelleborg Ridderkerk BV hebben de ervaring en know-how om specifieke problemen te analyseren en passende oplossingen te vinden. Naast een ruim programma van gestandaardiseerde producten, produceert Trelleborg Ridderkerk ook op klantenspecificatie. In dit geval werken opdrachtgever en de afdeling Engineering nauw samen aan het uiteindelijk productontwerp, dat zowel in grote series als stuksgewijs vervaardigd kan worden.

Enkele andere gebieden waarop Trelleborg Ridderkerk BV zich door veelzijdige engineeringactiviteiten heeft gespecialiseerd zijn afdichtingtechnieken en geluids-, schok- en trillingsisolatie.


Wat doet Trelleborg

Trelleborg Ridderkerk BV heeft een ruime ervaring op het gebied van rubbermetaalhechtingen. Daarnaast worden ook rubberkunststofverbindingen succesvol toegepast. Een groot deel van de producten wordt in matrijs vervaardigd. De mogelijkheden van onze productiepersen, met persbladafmetingen variërend van 50 x 50 cm tot 2 x 1,6 m en zelfs 4 x 2 m zijn zeer uitgebreid.

Ons machinepark is niet alleen geschikt voor kleine producten in massaproductie, maar ook voor grote producten vervaardigd in serie of stuksgewijs. De matrijsproducten worden veelal volgens klantenspecificaties ontworpen en vervaardigd. Vraagt een probleem om een zeer specifieke oplossing, dan werkt de engineeringsafdeling samen met de technische afdeling van de opdrachtgever.

Trelleborg Ridderkerk BV extrudeert rubber profielen in doorsneden ø of van 50 mm tot 400 mm. Bij dit proces wordt zowel gebruik gemaakt van EPDM-rubber als van compounds gebaseerd op SBR. Grotere profielen worden gevulkaniseerd in rechte lengten, tot max. 12 m; de afzonderlijke lengten kunnen daarna tot langere eenheden worden gelast, desgewenst uitgevoerd met hoeken. Tevens behoren gesloten ramen met aangevulkaniseerde hoeken tot het leveringsprogramma. Het totale programma dat door Trelleborg Ridderkerk BV in extrusie-uitvoering wordt vervaardigd, is zeer veelzijdig.


Waar is Trelleborg sterk in

De expertise van Trelleborg Ridderkerk BV beperkt zich niet tot het vervaardigen van de diverse producten. Probleemoplossende hulp is een service die wij onze opdrachtgevers al jaren bieden. Onze engineeringsafdeling heeft de kennis en kunde in huis om oplossingen te genereren voor bijzondere constructieproblemen. Veelal wordt tot productie overgegaan nadat de geschiktheid van de oplossing middels een prototype is getoetst in eigen laboratorium of bij daartoe geëigende instituten.

Gebieden waarop Trelleborg Ridderkerk BV haar opdrachtgevers kan adviseren en oplossingen kan bieden zijn onder andere afdichtingen, elastische opleggingen, schok- en trillingsisolatie en andere technische disciplines. Door een aantal zelf ontwikkelde technische rekenprogramma's kunnen wij snel en nauwkeurig reageren op al uw vragen.


logo

Verlengde Kerkweg 15
2985 AZ Ridderkerk
010 29 22 111
010 29 22 110
info@trelleborg.com
www.trelleborg.com