Universiteit Twente organiseert in juni en juli een online extrusiecursus, bestaande uit negen middagen, verdeeld over drie weken. De cursus is bestemd voor iedereen die zich op ingenieursniveau bezighoudt met extrusie in de kunststofverwerkende industrie en de rubberindustrie, maar ook voor productontwikkelaars, process engineers, bedrijfsleiders, kwaliteitsbewakers en hoofden technische dienst. 

Extrusie is een verwerkingsmethode die in veel kunststofindustrieën wordt toegepast. De nadruk ligt op apparatuur, processen en productkwaliteit. Het doel van de cursus is optimale benutting van extruders in productieprocessen. Hoe beslist u of in een bepaalde situatie een extruder nodig is? Hoe kiest u het juiste type? Bent u aan een nieuwe extruder toe of kan de bestaande machine verbeterd worden? Deze en andere vragen worden tijdens de cursus Extrusie behandeld.

Alle informatie over deze cursus staat op de website. Hier vindt u ook het digitale aanmeldingsformulier waarmee u zich voor de cursus kunt inschrijven.
Het programma staat onder auspiciën van de Stichting Polymeer Technologie Nederland.