Onlangs nam RIS Rubber zijn intrek in een gloednieuw kantoorpand. Daarnaast hebben er in en om de fabriek ook veranderingen plaats gevonden.

De buitengevel heeft een nieuwe look gekregen die past bij het nieuwe kantoorpand. Ook wordt er gewerkt aan verbeteringen ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na 40 jaar trouwe dienst is de oude stoomketel vervangen voor een nieuwe.

RIS Rubber is al tientallen jaren gevestigd aan de Pekstraat 7 in Lelystad. Het kantoorpand was een oud pand uit de jaren zeventig met enkel steens wanden, een dunne laag dakisolatie, enkel glas en stalen kozijnen. Dit was echt niet meer van deze tijd, de verbouwing die in 2019 is gestart, was hard nodig. In het nieuwe gebouw is een aangename temperatuur dankzij het driedubbele glas, dikke dakisolatie en warmtewisselaar. De werkruimtes zijn lekker groot, ruim genoeg om samen te werken. En wij beschikken nu over meerdere vergaderruimten en genoeg (flex-)werkplekken, ook buiten de kantoren. De nieuwbouw is één van de stappen van de toekomstplannen van RIS.

RIS Rubber gaf CAL Trading eind september 2019 opdracht voor het leveren van een nieuwe stoomketelinstallatie. CAL Trading is, net als RIS Rubber, een familiebedrijf en leverancier van o.a. stoomketelinstallaties en leidingwerk.

In de fabriek in Lelystad wordt stoom gebruikt om de persen te verwarmen waarmee rubber producten worden gemaakt. Bij de aanschaf van de nieuwe stoomketel is gezocht naar een efficiëntere en milieuvriendelijkere manier van stoomopwekking. De nieuwe ICI-stoomketel is voorzien van een warmtewisselaar die warmte terugwint uit rookgassen. Met deze warmte wordt het voedingswater voorverwarmd voordat het de stoomketel in komt. Dit samen met andere energiebesparende componenten zorgen voor ruim 25% minder gasverbruik. De gasbrander in de nieuwe stoomketel is een extra Low NOx model van fabrikant Wieshaupt. De wettelijke richtlijn voor uitstoot van deze stikstofoxiden betreft 70 mg/m3 rookgas, maar dankzij nieuwe technologie realiseren wij 25-30 mg/m3. RIS Rubber heeft hiermee een zeer lage stikstof uitstoot. Met de komst van de nieuwe stoomketel waarborgen wij de continuïteit van ons productieproces en voldoen we ruim aan de wettelijke normen.