Tyromer Europe is volop actief in Arnhem en bereikt nu wat ooit voor onmogelijk werd gehouden. Het bedrijf maakt gebruikt rubber en productie-afvalrubber opnieuw inzetbaar als echt rubber, dankzij een innovatief proces dat zwavel gebonden rubbersoorten circulair toepasbaar maakt.

Tyromer is van oorsprong een Canadees bedrijf, gestart aan de technische universiteit Waterloo in Ontario. Het bedrijf groeit, slaat zijn vleugels uit en is al geland in Europa en India. Op industrieterrein Kleefse Waard in Arnhem (voormalig AKZO-terrein) draait een serieuze productielocatie waar dagelijks circa 4.000 kilo open rubber voor nieuwe compounds met een stabiele kwaliteit wordt geproduceerd.

De naam Tyromer verraadt de connectie met bandenrubber, maar dat dekt de lading allang niet meer. Alle zwavel gebonden rubbersoorten kunnen door het Tyromer proces bijna als nieuw rubber worden teruggewonnen. Dit hergebruik is mogelijk zowel in banden als in technische rubberartikelen.

Tyromer komt graag in contact met bedrijven die verder willen ontwikkelen naar een wereld van circulaire rubberproductie; een beweging die we gezamenlijk willen, moeten en kunnen maken.

Neem daarvoor contact op met Jos van Son (algemeen directeur) via jos.vs@tyromer.com.