Voor liefhebbers van duurzaamheid en innovatie in de industrie is er een unieke gelegenheid om inzicht te krijgen in de wereld van rubber, recycling en biobased additieven tijdens het speciale webinar dat het KIVI (Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs | KIVI) op woensdag 13 december 2023 organiseert.

Rubber is overal, van je autobanden tot de buitendeur, van de ramen van Rotterdam Centraal tot en met de afdichting in je koffiezetapparaat. Maar de oorsprong ervan, grotendeels afkomstig uit fossiele brandstoffen, en het groeiende afval vormen uitdagingen voor de toekomst. Het hergebruik van rubberrestmateriaal en het gebruik van biologische grondstoffen zijn cruciaal voor een circulaire benadering.

Enrico Koggel, mede-oprichter van het Circulair Rubber Platform, zal tijdens deze webinar de deelnemers introduceren in deze dynamische wereld. Het platform zet zich in voor het presenteren en toepassen van gerecyclede en biobased grondstoffen, en faciliteert het gebruik van circulaire grondstoffen.

Programma

12.00 – 12:05 uur Introductie
 –  uur Circulariteit in de rubberindustrie
 –  uur Vragen
 –  uur Afronding

Aanmelden
Meld je nu aan voor deze inspirerende webinar en ontdek de mogelijkheden voor een circulaire toekomst in de rubberindustrie.